Open Coffee op de PM: verrijkend en inspirerend!

GOEREE-OVERFLAKKEE – GO-Linked had dinsdag 13 november weer een Open Coffee op de agenda staan. De periodieke netwerkbijeenkomst werd ditmaal gehouden in de aula van CSG Prins Maurits (PM) te Middelharnis. Het werd een zeer geslaagde happening, dankzij de constructieve samenwerking tussen de PM en GO-Linked bij het organiseren van deze Open Coffee.

GO-Linked is een eilandelijk netwerk van en voor ondernemers, bestuurders en managers. Het doel van GO-Linked is het ondernemerschap en ondernemersorganisaties op Goeree-Overflakkee op allerlei manieren te bevorderen en met elkaar te verbinden, zodat dit op een positieve wijze geborgen blijft. Daarvoor organiseren de initiatiefnemers Mirlande Besemer en Maureen van Leeuwen regelmatig netwerkbijeenkomsten, bedoeld voor ondernemers, bestuurders, managers van diverse (maatschappelijke) organisaties. Eén van die bijeenkomsten is de Open Coffee, die vijf keer per jaar op een telkens andere locatie op Goeree-Overflakkee wordt gehouden.

go linked pm

Ondernemend

De bijeenkomst van 13 november viel samen met de Global Entrepreneurship Week, die in de derde week van november wereldwijd wordt gehouden en die in het teken staat van ondernemerschap. Ook de PM geeft hier al jarenlang invulling aan en Open Coffee van GO Linked paste uitstekend in dat plaatje. De PM trad dan ook zeer gastvrij op en de leerlingen speelden daar een belangrijke rol bij. Ze ontvingen de gasten, hadden speeddates georganiseerd, zetten een verloting op touw middels het inzamelen van visitekaartjes, de koffie met lekkers hadden ze prima voor elkaar en na afloop kregen bij vertrek de gasten ieder een PM-koffiemok mee.
De PM zet er al jaren op in om bij de leerlingen een ondernemende levenshouding te ontwikkelen en om het onderwijsaanbod zo veel mogelijk af te stemmen op de arbeidsrelevantie en de behoeften in de regio. Samenwerking met en verbindingen leggen tussen Ondernemen, Onderwijs en Overheid is daarbij onmisbaar. De doelstelling van de laatstgehouden Open Coffee lag dan ook regelrecht in het verlengde hiervan. Zo was er vanuit de PM een oproep aan de ondernemers gedaan om projecten aan te reiken waarmee leerlingen aan de slag zouden kunnen. Met één project gaan ze meteen al van start: het verbeteren van de website van GO-Linked. Die heeft al langer de wens om haar website in een moderner jasje te steken. En de leerlingen gaven aan daar wel raad mee te weten. Maureen van Leeuwen, van GO-Linked, reageerde daar enthousiast op. “Voor ons initiatief is een professionele website een belangrijk instrument om onze relaties te verbinden. Fijn dat de leerlingen hiermee aan de slag gaan. Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten: wíj zijn geholpen met een verbeterde website, en de leerlingen steken het nodige op met het uitvoeren van een nieuwe praktijkopdracht”.

Inspirerend

Naast Maureen van Leeuwen voerden tijdens de bijeenkomst ook Pieter Brandwijk, Bartha Moerkerk, Daniël Huising en Marco Jonge het woord, zij allen vanuit PM-verband. Verder stond, als altijd, netwerken als belangrijk programmaonderdeel op de agenda. Ditmaal echter heel anders vormgegeven: doordat de leerlingen speeddates hadden georganiseerd, werd bereikt dat een leuke wisselwerking ontstond tussen de in totaal zo’n 75 aanwezigen: ondernemers, bestuurders, managers en leerlingen. Na afloop gaven diverse aanwezigen aan dat dit een verrijkende en inspirerende opzet was. “Ik heb tijdens deze bijeenkomst meer over mezelf verteld dan anders”, reageerde de een. “Ik heb geoefend mezelf en mijn bedrijf beter voor te stellen!”, gaf een ander aan. “Ik heb nu geleerd hoe leerlingen tegen mijn vak aankijken”, liet een derde weten. En ook de leerlingen waren er enthousiast over. “Ik weet nu wat speeddaten is”, “ik weet nu beter wat je later allemaal kunt gaan doen” en “dit helpt mij om een goede profielkeuze te maken voor het vervolgonderwijs”, zijn enkele van hun reacties. En ook de organisatie zelf was blij met deze 23e Open Coffee. “Het was echt een leerzame en verbindende activiteit zo. De combinatie met de Global Entrepreneurship Week was heel geslaagd!”


De eerstvolgende bijeenkomst van GO-Linked is een Kerstborrel op 21 december bij Bij Elles in Middelharnis. Daarna is er weer een Open Coffee in het nieuwe jaar op 14 februari bij Van Dijk Techniek in Middelharnis. 

Initiatiefnemer

Initiatiefnemer

Facilitair

interlink-groep